Wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdania finansowego Emitenta za 2015 rok

Data publikacji: 2016-02-24

Numer raportu: RB 8/2016

Zarząd spółki Fast Finance S.A. z siedzibą we Wrocławiu („Emitent”) informuje, że w dniu 24 lutego 2016 roku Rada Nadzorcza Emitenta działając na podstawie § 23 lit. g) Statutu podjęła uchwałę w sprawie wyboru podmiotu uprawnionego do dokonania badania rocznego sprawozdania finansowego sporządzonego za okres od dnia 1 stycznia do 31 grudnia 2015 roku.

Podmiotem uprawnionym do badania powyższego sprawozdania został wybrany Zakład Badań Finansowych „Kryter” Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu, pl. Wolności 9/3, 50-071 Wrocław, wpisany na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych prowadzoną przez Krajową Izbę Biegłych Rewidentów pod nr 837 („ZBF Kryter”). Wybór, o którym mowa powyżej został dokonany zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami zawodowymi. Ponadto, Rada Nadzorcza Emitenta upoważniła Zarząd Fast Finance S.A. do zawarcia z ZBF Kryter umowy na przeprowadzenie powyższego badania oraz uzgodnienie wysokości wynagrodzenia.

Emitent nie korzystał dotychczas z usług ZBF Kryter. Umowa zostanie zawarta na czas określony, niezbędny do przeprowadzenia badania rocznego sprawozdania finansowego sporządzonego za okres od dnia 1 stycznia do 31 grudnia 2015 roku.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt. 19 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku – w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r. Nr 33, poz. 259).

Podpisy osób reprezentujących spółkę:
Jacek Longin Daroszewski – Prezes Zarządu
Jacek Zbigniew Krzemiński – Wiceprezes Zarządu